Csendes Áron

Adatok
Iskola neve: 
SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium
Város: 
Szeged
Verseny dátuma: 
1999
Helyezés: 
3

Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban 2001-ben érettségiztem, a speciális fizika tantervű osztályban.  10. évfolyamos koromban az Országos Szilárd Leó fizikaversenyen 3. helyezés tértem el.

A Szegedi Tudományegyetem közgazdasági programozó matematikus szakára jelentleztem és vettel föl. a tanulmányaimat öt év alatt, két további egyetemen való részképzés keretein belül végeztem el. Egy tanévet a budapesti Corvinus Egyetemen töltöttem, illetve egy féléven keresztül az erlangeni (Németország) Friedrich- Alexander-Universitaet Erasmus ösztöndíjas diákja voltam.

Az egyetemi évek alatt demonstrátorságot vállaltam, ezért, valamint a jó tanulmányi eredményeim miatt a HEwlett-Packard Diák Ösztöndíját ítélték meg számomra. 2005-ben második helyezett voltam a XVII. OTDK Számítástudományi szekciójában, döntéselméleti témájú dolgozatommal.

Kapcsolatomat az egytemmel a diploma megszerzése után, a munkavégzés mellett sem szakítottam meg: jelenleg az Informatika Doktori Iskola harmadéves PhD hallgatója vagyok. A kutatsái területem a beágyazott rendszerek fejlesztése, és azok energiafelhasználásának optimalizálása.

Informatikai területen helyezkedtem el: aDeutshe Telekom AG, az Audi AG, valamint az IQsys Zrt. számára végzett projektmunkák illetve gyakornokság után a Siemensnél vállaltam szoftverfejlesztői munkát. Itt eleinte beágyazott rendszerek fejlesztésével foglakoztam: gépjármű-fedélzeti rendszereket fejlesztettem, pl. légzsáktervező szoftvert, ill. VoIP- telefont. Jelenleg az osztrák Mobilkom AG számára fejlesztünk ügyfélkapcsolat-kezelő szoftvert és webes szolgáltatásokat.

A szabadidőmben a már a gimnéziumi évek alatt is megkedvelt sportoknak élek: kerékpározás, labdarúgás, szörf, illetve újabban építkezek is ...  Megszereztem a vitorlás kishajó vezetői jogosítványt, ésegy húsz lábas, balatoni hajó csekély tapasztalatú tulajdonosa vagyok.